De politie heeft donderdagavond rond 22.45 uur twee vijftienjarige jongens aangehouden op de Visserstraat nadat zij portiers van een horecazaak hadden belaagd en geslagen. Na de aanhouding bedreigden ze agenten en een van hen vernielde het dak van een politiebus.

Dat meldt de politie vrijdagmiddag. De agenten kregen een melding van een conflict tussen beveiligers en stappers. De jongens waren erg beschonken en daarom weigerde de portier hen binnen te laten, waarna de jongens de portierse sloegen.

Het duo is onder verzet aangehouden. Een van de twee bedreigde de agenten met de dood en schold hen uit. Toen hij naar het bureau werd vervoerd vernielde hij het dak van de politiebus en spuugde ertegenaan. De politie moest hem met kracht in een cel plaatsen. Een blaastest afnemen lukte niet.

De andere verdachte verzette zich tijdens zijn arrestatie, maar werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij misselijk was en een bloedneus had. Zijn neus was gebroken en blies 479 Ug/l. Na de behandeling werd hij ook in een politiecel geplaatst.

De recherche onderzoekt het incident.