De politie heeft woensdag een nieuwe verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen die eind oktober plaatsvonden na de voetbalwedstrijd NAC-Willem II. Tot nu toe zijn er achttien verdachten gearresteerd.

Het gaat om een 24-jarige Bredanaar die wordt verdacht van openlijke geweldpleging tijdens de rellen. De politie meldt woensdagochtend dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Eerder deze week werden al zes andere verdachten gearresteerd. Dinsdag hield de politie drie mannen uit Fijnaart en Breda aan en maandag aresteerden zij drie twintigjarige mannen uit Breda.

Bij de rellen na de voetbalwedstrijd raakten twee agenten gewond. Zij werden door supporters met broekriemen en kettingen geslagen, nadat zij probeerden om de tientallen voetbalsupporters uit elkaar te halen.

De politie is na de rellen een grootschalig onderzoek gestart naar de relschoppers, waarvoor zij onder andere beelden van de incidenten hebben bekeken en geanalyseerd. Eind oktober liet de politie weten dat ze verwachten in totaal twintig tot dertig personen aan te zullen houden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!