De 29-jarige Sia T. heeft donderdag vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen voor poging tot doodslag op een veertig jarige man uit Roosendaal. T. schoot in juni 2017 het slachtoffer in de buik op klaarlichte dag bij een voetbalveld aan de Scheldestraat in Breda.

De veroordeelde, afkomstig uit Afghanistan, was al langer een bekende van het slachtoffer. De dag voor het incident hadden de twee ruzie gehad. Het slachtoffer had een opmerking gemaakt over T. zijn moeder. Ze spraken af in Breda om de ruzie uit te praten.

Toen het slachtoffer in Breda op de afgesproken locatie aankwam, stapte T. op het slachtoffer af en eiste dat hij de opmerking van de vorige dag zou herhalen. Hieruit ontstond een handgemeen waarbij de twee elkaar sloegen. Vervolgens trok T. een vuurwapen en schoot het slachtoffer in de buik.

T. vluchtte en het slachtoffer meldde zichzelf in het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. 

De rechtbank acht poging tot doodslag bewezen, maar vindt niet dat er sprake is van voorbedachte rade. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste zes jaar cel, maar de rechter vond vier jaar voldoende.

Ook moet T. het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 4.000 euro. De verdediging had 5.000 euro geëist.