Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), brengt komende zaterdag een bezoek aan BredaPhoto. Dit doet zij in de kader van het project BrabantStad, waarbij ook andere Brabantse steden worden aangedaan, zoals Eindhoven, waar de Dutch Design Week dan begint.

Van Engelshoven wordt ontvangen en rondgeleid door burgemeester Paul Depla en zakelijk leider Theo Andriessen. Voor de rondleiding bezoekt de minister eerst het Rondetafelgesprek Cultureel Regioprofiel waarover de nieuwe Cultuurvisie van BrabantStad wordt gesproken en de invulling hiervan.

Twee jaar geleden bezocht toenmalig minister OCW Jet Bussemaker BredaPhoto ook al eens. "Dus we zijn in beeld in Den Haag", laat Andriessen weten.

Gedeputeerde Henri Swinkels fungeert als tafelvoorzitter en zit samen met de minster met verschillende wethouders, vertegenwoordigers en cultuurmakers om de tafel. Waar ook BredaPhoto aan deelneemt.

Andriessen wil Breda als culturele stad benadrukken

"We willen tijdens dat gesprek nog maar eens benadrukken hoe Breda als culturele stad in dat Brabantse profiel past en daarin ook een belangrijke plaats inneemt", aldus Andriessen. Besluiten worden er niet genomen.

"Het plan is een concept en daar gaan we met de minister over praten. Binnenkort zal dat vanuit de provincie Noord-Brabant worden vastgelegd." Tot slot brengt Van Engelshoven een bezoek aan BredaBotanique waar de rondleiding eindigt. Hier zullen dansers van 'De Stilte' een voorstelling geven.

Het project BrabantStad is een netwerk tussen de Brabantse steden Breda, Eindhoven, Helmond, Den Bosch, Tilburg en de provincie. Het project wil van de provincie Noord-Brabant een aantrekkelijker, bereikbaarder en concurrerende regio maken.