In de friettent De Fer op het Dr. Jan Ingen Houszplein heeft woensdagmiddag rond 12.00 uur een uitslaande brand gewoed. De brand veroorzaakte veel rook, maar was al vrij snel onder controle.

Volgens getuigen gaat het om "vlam in de pan". De eigenaar, Ferry Verstrepen, is overgebracht naar het ziekenhuis. 

De Fer is een begrip in Breda. De eigenaar staat al bijna zestig jaar in zijn Belgische frietkot op de hoek van het Dr. Jan Ingen Houszplein.

Petra Verstrepen, de dochter van de eigenaar, werd gebeld en kwam meteen naar de zaak. Ze sprak haar vader Ferry nog kort voordat hij naar de ambulance werd gebracht. 

'Eigenaar wilde friettent niet verlaten'

"Het begon ineens te roken en toen stond het in de fik, vertelde hij. Hij weet zelf ook niet waar het precies vandaan kwam. Het ging allemaal heel snel. Mensen van de overkant hebben hem naar buiten gebracht."

Volgens haar zou Ferry zijn friettent niet willen verlaten. "Er lag nog geld binnen." 

Verstrepen al eerder getroffen door noodlot

Verstrepen (79) en naamgever van de friettent werd een paar jaar geleden ook al eens getroffen door het noodlot. Toen werd hij thuis overvallen na afloop van een dag hard werken. Hij en zijn vrouw werden onder dreiging van een vuurwapen anderhalf uur vastgehouden en beroofd.

Het plein is lange tijd afgezet door de politie. De sterke rook- en brandlucht is op enkele honderden meters van de friettent te ruiken.