De Corner Club aan de Baliëndijk in Breda is vorig jaar maart terecht gesloten door burgemeester Paul Depla, concludeert de Raad van State woensdagochtend. 

In november werd het besluit van de burgemeester nog ongegrond verklaard door de rechtbank. Met de uitspraak van de Raad van State moet het eetcafé toch de deuren sluiten.

Vorig jaar maart werd tijdens een doorzoeking bij de Corner Club 4,6 gram cocaïne, verpakt in negen wikkels, 9 gram hasj en 2,3 gram hennep gevonden bij verschillende verdachten.

De cocaïne werd aangetroffen bij een persoon die op dat moment in De Corner Club aanwezig was. Hij vertelde tijdens een eerdere zitting dat de drugs voor zijn vrienden waren. 

Eetcafé eerder in verband gebracht met drugshandel

De Raad van State oordeelt dat uit de verklaring kan worden opgemaakt dat "deze harddrugs niet alleen voor eigen gebruik waren, maar mede waren bestemd voor verstrekking."

In een rapportage van 24 april werd De Corner Club ook al in verband gebracht met drugshandelaren, drugsdealers en drugsgerelateerde overlast.

De politie viel de Corner Club in maart vorig jaar binnen vanwege vermoedens van wapens en drugs in het pand. Hier werden zeven mensen aangehouden voor witwassen en drugshandel. Ook werden twee auto' s in beslag genomen.