Eigenaar DELA Vastgoed overweegt de huur voor de buitenste ring bij winkelcentrum Heksenwiel te verlagen. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de SP.

Uit de antwoorden blijkt dat de leegstand in winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden een voortslepend probleem is. Ook wordt voor de buitenste ring gekeken naar eventuele functiewijzigingen.

Volgens SP-raadslid Dirk Uijl wordt er maar weinig gedaan aan de leegstand door vastgoedeigenaar DELA. De verdwijnende kaas- en notenboer Kastino was voor hem de druppel. Het college laat weten de leegstand 'ten zeerste te betreuren'.

Uijl vroeg om verduidelijking over de te nemen verantwoordelijkheid van DELA. "DELA is, nadat we ze er in de afgelopen periode meermaals nadrukkelijk op hebben aangesproken, inmiddels volop bezig met het uitvoeren van plannen en het maken van nieuwe om het Heksenwiel aan te passen aan de eisen van deze tijd", laat het college weten.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid ligt volgens het college in de eerste plaats dan ook bij DELA en niet bij de gemeente. "Al neemt de gemeente haar verantwoordelijkheid door het aanpassen van de openbare ruimte aan de wijzigingen van DELA", blijkt uit de antwoorden. Ook blijft Team leegstand actief meedenken over de mogelijkheden, aldus het college.

Met DELA is volgens de gemeente gesproken over aanpassingen die het winkelcentrum weer op het gewenste voorzieningenniveau brengen. Onder andere een ‘nieuwe entree’ aan de noordzijde van het centrum en een substantiële uitbreiding van de Albert Heijn. Deze en andere verbouwingen zijn inmiddels in gang gezet.