De Raad van State heeft woensdagochtend besloten dat het appartementencomplex achter de Heilig Hartkerk in Breda toch gebouwd mag worden. Bewoners van het naastgelegen wooncomplex Boeimeerhof maakten hier eerder bezwaar tegen.

De nieuwbouw met 39 appartementen en een parkeergarage wordt geplaatst op de locatie van de voormalige praktijkschool. De omwonenden vrezen dat het nieuwbouwplan zorgt voor een flinke aantasting van hun woon- en leefklimaat. Voornamelijk op het vlak van privacy en bezonning denken zij veel in te moeten leveren.

De bewoners van Boeimeerhof stapten ook naar de Raad van State omdat zij onder meer de kans op verkeersonveilige situaties en parkeeroverlast vrezen. De uitspraak van de Raad van State maakt duidelijk dat projectontwikkelaar VolkerWessels wel mag starten met de bouw.

Als onderdeel van dat project wordt ook de Heilig Hartkerk aan de Baronielaan gerestaureerd.

Herontwikkeling leek eerder al rond

In 2013 leek de herontwikkeling van de kerk en de omgeving al rond. Dimensie Vier uit Breda presenteerde destijds een plan dat onder meer duurzame appartementen, een restaurant, een Health Club en kantoor- en ontmoetingsruimte voor de buurt omvatte. VolkerWessels nam het project uiteindelijk over.

De appartementen van het complex zijn inmiddels allemaal verkocht.