Avans Hogeschool Breda en NHTV Breda University of Applied Sciences organiseren dit jaar een langere introductiedag voor de nieuwe studenten van de hogescholen. De Stadsdag wordt dit jaar gecombineerd met het HBO Intro Festival. De twee hogescholen organiseren de introductiedag net als vorig jaar gezamenlijk.

De Stadsdag en het festival vinden plaats op 30 augustus. De Stadsdag is in de binnenstad en het festival op het buitenterrein van Breepark. Beide evementen maken deel uit van een uitgebreidere introductie die de hogescholen zelf organiseren.

Een gezamenlijke introductie van meerdere dagen is volgens Avans niet haalbaar, omdat de lesweken van Avans en NHTV niet synchroon lopen.

Avans Hogeschool laat weten dat de eerste gezamenlijke introductiedag vorig jaar een groot succes was. De dag trok toen 2.000 nieuwe studenten. Dit jaar verwachten de scholen 3.000 eerstejaars te verwelkomen op de Stadsdag. Op het HBO Intro Festival worden 5.000 studenten verwacht.

Evenementen

Tijdens de Stadsdag maken studenten kennis met hun opleiding, de hogeschool, de stad en andere studenten. Het evenement begint met een gezamenlijke lunch in Park Valkenberg. Ook worden er sportactiviteiten georganiseerd. De studenten gaan daarna naar een voorstelling in het Chassé Theater en nemen deel aan andere activiteiten in de stad.

Het HBO Intro Festival begint om 17.00 uur op het terrein van Breepark. Er wordt gezorgd voor livemuziek, foodtrucks en andere activiteiten. Ook kunnen studenten terecht op de informatiemarkt voor meer informatie over studentenverenigingen, studentenuitzendbureau's en lokale politieke partijen.