Ontwikkelaar Maas-Jacobs begint maandag 13 augustus met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing van de Houtmarktpassage. Meteen aansluitend begint het bedrijf met de verbouwing van de passage.

Vanwege de verbouwing wordt de Ginnekenstraat op de plaats waar de bouwhekken staan smaller. "Voetgangers kunnen nog wel langs de bouwhekken lopen en voertuigen van leveranciers kunnen er ook langs", aldus de gemeente Breda.

De doorgang aan de kant van de Houtmarkt ligt achter de bouwhekken. Daar kunnen dus geen voetgangers meer lopen. De entree naar de appartementen boven de Houtmarktpassage blijft bereikbaar, net als de entree naar de parkeergarage onder de Houtmarkt. 

Architect Pieter Bedaux van het bureau Bedaux de Brouwer maakte het nieuwe ontwerp voor de Houtmarktpassage. Het bureau was eerder ook verantwoordelijk voor ‘t Sas en voor de Gasthuyspoort.

Uitstel

De winkelpassage, 3500 vierkante meter groot, wachtte al jaren op een verbouwing. De Houtmarktpassage zou eerst betrokken worden bij het geplande winkelgebied Achter de Lange Stallen, op Molsparking. Dat had in 2014 tot een grootschalige opknapbeurt moeten leiden.

Toen dat niet doorging, wilde een aantal eigenaren zelf aan de gang met een renovatie. Die plannen struikelden in 2015-2016 op de veelheid aan eigenaren. Nadien is Maas-Jacobs begonnen met het verwerven van de panden, waardoor deze verbouwing nu wel mogelijk is.