Op verschillende plekken in Park Valkenberg zijn woensdagmiddag tijdens een opschoonactie vijftien aanhoudingen verricht voor illegaal drugsgebruik. 

De actie, uitgevoerd met verschillende agenten was gericht tegen het illegaal dealen en gebruiken van drugs. Burgemeester Paul Depla spreekt van een "noodzakelijke actie vanwege de toename van drugshandel en overlast".

Er zijn volgens volgens de politie dealers en gebruikers opgepakt. De politie zoekt momenteel uit wie wie is. Een deel van de opgepakte mensen zijn bekenden van de politie. "Veel van deze mensen stonden voorheen bij de Slingerweg, maar zijn naar het park verhuist," aldus de woordvoerder.

Volgens Van Hooijdonk zal een deel van de aangehouden personen hulp krijgen. "We verwachten niet dat deze mensen van de een op de andere dag stoppen met het gebruiken of dealen van drugs." 

De politie kreeg de laatste tijd klachten van overlast, waaronder meerdere vechtpartijen. Volgens hen was het Valkenberg zelfs "gedeeltelijk in bezit" van deze groep dealers.

"De komende tijd blijven we de situatie in het park nauwgezet volgen, treden we op waar het nodig is en zetten we in op goede zorg voor mensen die verslaafd zijn", aldus burgemeester Depla.