De politie heeft twee jongeren opgepakt voor vernielingen in de parkeergarage naast het gerechtsgebouw aan de Stationslaan in Breda. De jongens zouden op 7 juni het gebouw zijn ingeslopen en de parkeergarage hebben beschadigd.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie Oost-Brabant aan NU.nl na berichtgeving van BN DeStem. De jongeren zijn volgens het OM vijftien en zestien jaar oud.

De parkeergarage van het gerechtsgebouw was pas twee dagen open toen het brandalarm in de parkeergarage geactiveerd werd. Nadat de hulpdiensten arriveerden, troffen zij meerdere vernielingen aan. Als voorbeeld gaf de politie een met verf besmeurde auto.

Het duo werd tijdens de inbraak en de vernielingen gefilmd door beveiligingscamera’s. De politie riep de jongeren toen al op om zich te melden. Als zij dit niet deden, zou het beeldmateriaal openbaar worden gemaakt. Uiteindelijk bleek dit niet nodig. Volgens de regionale krant meldde een vader van een van de jongens zich bij de politie.

De jongens zijn inmiddels weer vrij. Eind augustus moeten de twee verdachten voorkomen in een speciale zaak voor minderjarigen.