De achttienjarige bestuurder van een van de auto's die betrokken waren bij het dodelijke ongeluk op de A59 bij Made afgelopen zaterdag zit nog in de cel. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

Bij de aanrijding zijn twee personen overleden, een zestienjarige jongen uit Oosterhout en een 37-jarige man uit Etten-Leur. Op dit moment loopt het onderzoek naar het ongeval nog.

Volgens de politiewoordvoerder gaan zij ervan uit dat er te hard is gereden. "Gezien hoe ver beide auto’s van de weg zijn geraakt, denken wij dat er met een verhoogde snelheid is gereden. Mogelijk zijn er ook aparte manoeuvres gemaakt. Daarom zijn wij op zoek naar getuigen."

Zaterdagmiddag vond rond 16.00 uur het ernstige ongeval plaats tussen twee auto’s op de A59 bij Made. De auto's hadden elkaar geraakt en raakten door de klap van de weg. De zestienjarige jongen uit Oosterhout zat als bijrijder in een van de voertuigen. De man uit Etten-Leur bestuurde een van de auto's.

De achttienjarige bestuurder van de andere auto is ook naar het ziekenhuis gebracht. Hem wordt momenteel veroorzaking van een dodelijk ongeval ten laste gelegd. Hij is daarom in verzekering gesteld.