De politie heeft dinsdagochtend drie mannen en twee vrouwen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een dodelijk schietincident in een flat aan de Sandenburgstraat in Breda. Bij het incident op 8 april kwam de 26-jarige Kaan Safranti om het leven.

De verdachten zijn een 26-jarige man uit Venlo, een 27-jarige vrouw uit Geleen, een 28-jarige vrouw uit Sittard en twee mannen (21 en 22 jaar) uit Roermond.

Na de schietpartij zijn meerdere auto's met grote snelheid weggereden. Een politiehelikopter heeft nog uitgekeken naar de vluchtauto’s, maar heeft deze voertuigen niet meer kunnen achterhalen. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak was van het schietincident. Volgens bronnen van BNdeStem gaat het mogelijk om een uit de hand gelopen ripdeal. De politie kan dit niet bevestigen.

Begin mei werd langs snelweg A58, ter hoogte van Gilze, een automatisch vuurwapen aangetroffen. De politie vermoed dat Safranti hiermee is doodgeschoten. Mogelijk is het vuurwapen al meteen na de schietpartij door de daders gedumpt. Enkele dagen na het schietincident werden langs dezelfde snelweg ter hoogte van Oirschot al persoonlijke spullen van het slachtoffer gevonden.  

Opsporing Verzocht behandelde de zaak op dinsdag 22 mei. De uitzending leverde één tip op. Die heeft niet tot deze aanhoudingen geleid.