De SP-fractie heeft in de nacht van zaterdag op zondag samen met omwonenden, handhavers van de gemeente en een beveiliger van het hostel toezicht gehouden bij Hostel Night Flight op de Nijverheidssingel. ​De nacht is rustig verlopen.

Bij het hostel is al jaren veel overlast voor omwonenden. De SP kondigde eerder deze week aan zich hard te maken om hier zelf wat aan te doen. 

SP-fractievoorzitter Bas Maes noemt de nacht een winst voor omwonenden. "Dit heeft natuurlijk alles met ons aangekondigde bezoek te maken en is geen houdbare oplossing voor lange termijn. Gelet op de reacties van de eigenaar op Facebook, maak ik me geen illusie dat hij zijn leven nu gaat beteren", aldus Maes in een persbericht.

Volgens de fractievoorzitter waren er 's middags weer groepen aan het drinken voor de deur, werd er alcohol meegenomen in het hostel en stonden er gasten op het dak. 

Niet effectief genoeg

Raadsleden van de partij protesteerden al eerder tegen de overlast bij het hostel. De fractie vindt dat de overlast niet effectief genoeg wordt aangepakt.

De partij meldt dat zij samen met de omwonenden van het hostel de druk op Night Flight en de gemeente Breda verder blijven opvoeren tot er een oplossing komt tegen de overlast.