De Koepel blijft in elk geval tot december 2020 in gebruik als tijdelijke bedrijfslocatie. Beheerder VPS Nederland heeft een overeenstemming bereikt met het Rijksvastgoedbedrijf, dat het complex bezit. Met die overeenstemming wordt de tijdelijke exploitatie, 'Futuredome' genoemd, verlengd.

De overeenkomst zou in eerste instantie eind van dit jaar verlopen. In december 2016 startte VPS met de tijdelijke exploitatie van de 14 gebouwen op het terrein. FutureDome biedt nu ruimte aan circa 80 bedrijven.

De koepel is beschikbaar gesteld voor seminars, congressen en (spel-)activiteiten. De locatie biedt ook ruimte aan non-profit initiatieven.

De komende jaren zet VPS de tijdelijke exploitatie op dezelfde wijze voort, gebaseerd op de pijlers Educatie, Cultuur & creativiteit, Innovatie & duurzaamheid, Sport & spel, Zorg & welzijn en Stad & leefomgeving.

Het is nog niet bekend wat de uiteindelijke bestemming van het gevangeniscomplex wordt worden. Het Rijksvastgoedbedrijf is hierover in gesprek met de gemeente Breda. Het complex staat te koop. De gemeente Breda gaf eerder aan af te zien van het eerste recht tot koop, vanwege de grote financiële risico’s.