De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Breda een verdachte aangehouden voor een eerdere bedreiging, met een ketting en een mes. Zijn vrouw, die de aanwezige agenten belette om de woning aan de Antwerpenstraat binnen te komen, is ook opgepakt.

Rond 1.30 uur brachten agenten een bezoek aan de woning. De verdachte weigerde echter mee te werken aan de aanhouding en gooide de deur dicht. De man begon zich hierna agressiever te gedragen naar de agenten toe en heeft een van hen met de dood bedreigd. 

Vervolgens hebben de agenten een ruit van de voordeur ingeslagen om de woning alsnog binnen te komen. De echtgenote van de man belemmerde hen echter bij het binnentreden van het pand. In de tussentijd is de man ervandoor gegaan via de achterkant van de woning.

De agenten hebben de vrouw aangehouden, haar man hebben zij een paar tuinen verder aangetroffen en aangehouden. Eerder hadden de politieagenten door het kapotte raam pepperspray op hem gespoten.

De man en vrouw zitten allebei vast in het politiecomplex, zij worden dinsdag verhoord. De bedreigde agent heeft aangifte gedaan van het incident. De vrouw is lichtgewond geraakt bij het incident door het kapotte raam van de voordeur.