Beveiliger Rabobank Oudenbosch start onderzoek naar grote kluisjesroof

De beveiliger van de Rabobank in Oudenbosch, Veiligheidsdienst EBN (Eerste Bredase Nachtveiligheidsdienst), is zelf een diepgaand intern onderzoek gestart naar de grote kluisjesroof die begin maart plaatsvond.

De directie van de veiligheidsdienst wil precies weten wat er gebeurd is bij de kluisjesroof, melden ze donderdag op hun website. "Hierover houden we uiteraard contact met de Rabobank", schrijft de directie.

Donderdagochtend werd bekend dat de politie de rol van het beveiligingsbedrijf bij de kluisjesroof onderzoekt. Hiervoor is onder andere een server in beslag genomen. Een politiewoordvoerder meldt aan NU.nl dat het een van de mogelijkheden is die momenteel onderzocht wordt.

De dienst helpt de politie en de Rabobank al bij het onderzoek door ze informatie te verstrekken. "Dit doen wij onder andere door kopieën van bepaalde documenten en/of systemen ter beschikking te stellen voor het onderzoek als hier om gevraagd wordt."

Professionele kraak

Uit de eerste bevindingen van het politieonderzoek bleek al dat de inbraak professioneel voorbereid en uitgevoerd is.

"Het heeft alle schijn van een klassieke kraak, die professioneel is uitgevoerd. Dit doe je niet zomaar eventjes als gelegenheidsdief. Het is voorbereid en nauwgezet uitgevoerd", aldus de politiewoordvoerder eerder.

Op 9 april ging het filiaal in Oudenbosch weer open. Klanten met een kluisje kunnen hun bankzaken op reguliere kantoortijden komen regelen.

Tip de redactie