De gemeente is niet van plan om een schadevergoeding te betalen aan Club Reeperbahn aan de Belcrumweg. Het bordeel was anderhalf jaar op last van de burgemeester gesloten.

De eigenaresse van de club heeft bij de gemeente een schadevergoeding geclaimd, omdat de seksclub anderhalf jaar op slot bleef en daardoor omzet miste, meldt BN DeStem.

In een weerwoord laat de advocaat van de gemeente weten dat Breda zich niet geroepen voelt om de schade te betalen. Bovendien worden er vraagtekens gezet bij de hoogte van de schadeclaim.

Deze houding van de gemeente is verrassend, omdat Breda eerder nog bereid was een vergoeding van negenduizend euro te betalen. Waarom de gemeente geen schadevergoeding meer wil geven, is niet duidelijk.

Vergunning

De burgemeester heeft de club in 2014 een exploitatievergunning geweigerd op basis van een onderzoek van het Landelijk Bureau Bibob. Daaruit bleek dat de manier van financiering en de bedrijfsvoering onduidelijk was. Daarnaast bestond het vermoeden dat er misbruik zou zijn gemaakt van de aangevraagde vergunning.

In juli 2016 concludeerde de rechtbank dat de vergunning onterecht zou zijn geweigerd. Daarop ging de zaak in oktober 2016, na anderhalf jaar dicht te zijn geweest, opnieuw open.