Twee jongens van 14 en 17 jaar die op een gestolen scooter door Zuid-Oost reden zijn na een achtervolging aangehouden.

Het incident gebeurde op zondagavond rond 20.45 uur op de Zwijnsbergenstraat. Nadat de gestolen scooter werd herkend is de politie gealarmeerd. Toen agenten de scooterrijder in de gaten kregen, gaven ze het stopteken, dat door de 14-jarige bestuurder genegeerd werd, meldt de politie.

Met zwaailicht en sirene achtervolgden de agenten de scooterrijder. De politie bleef de tiener sommeren om aan de kant te gaan, maar de 14-jarige jongen bleef stug doorrijden. Op de Brigidastraat reed de politieagent licht tegen de scooter aan, maar ook na deze tik bleef de jongen doorrijden.

Onderweg verloor het duo nog een krat bier dat bij de bijrijder tussen de voeten geklemd werd. Weer werden de tieners gesommeerd te stoppen, maar zonder resultaat.

Doodlopende weg

Uiteindelijk reden de jongens een doodlopende straat in, waardoor een van de agenten de bijrijder bij z’n jas kon pakken. De scooter slingerde daardoor van links naar rechts, waardoor de 17-jarige bijrijder van het voertuig viel. De bijrijder rende vervolgens weg, maar werd aan de Bavelselaan opgepakt.

De 14-jarige bestuurder van de gestolen scooter werd in de doodlopende klemgereden. Een agent stapte uit de politieauto en gaf een stopteken, maar de scooterrijder reed echter met volle snelheid op de agent in. Die kon op tijd wegspringen.

De bestuurder reed hierdoor met zijn scooter tegen de politieauto aan. Hij raakte daarbij gewond, maar verzette zich alsnog bij de aanhouding. Pas nadat hij handboeien om kreeg, staakte de jongen zijn verzet.

Gewond

Eén van de politieagenten raakte gewond bij de aanhouding. De 14-jarige scooterbestuurder is naar het ziekenhuis overgebracht voor medische behandeling.