De eerste grootschalige editie van TEDxBreda is binnen een week uitverkocht. Zo'n vierhonderd kaarten zijn verkocht voor het evenement op 12 april. 

Komend weekend komen er waarschijnlijk nog enkele kaarten beschikbaar, meldt de organisatie. 

Het grote evenement van TEDxBreda vindt 12 april plaats bij Breepark. Daardoor is er dit jaar plaats voor vierhonderd bezoekers. Afgelopen jaren was het evenement telkens bij Mezz. Vanwege de kleinere licentie mocht TEDxBreda toen telkens honderd gasten uitnodigen.

TEDxBreda is een evenement waar ‘ideeën die het waard zijn om te verspreiden’ een podium krijgen."Een internationaal podium, omdat alle presentaties Engelstalig gefilmd en op het internationale TEDx-platform geplaatst worden", aldus de organisatie.

Extern voorzitter Menno van Rosmalen is blij dat TEDxBreda dit jaar meer mensen mag toelaten. "Voorgaande jaren hoorden we vaak van mensen terug dat het evenement niet als toegankelijk aanvoelde. Veel van de beschikbare plaatsen waren al vroeg vergeven. Dat past eigenlijk niet bij het karakter van TEDxBreda, namelijk dat we willen dat iedereen het gevoel heeft dat het mogelijk is erbij te kunnen zijn."