VVD Breda draagt Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen voor als informateur. Hij gaat de mogelijkheden verkennen voor een nieuw college in Breda.

Wijbenga van Nieuwenhuizen is voorzitter van de Raad van Bestuur bij Woonbron en was korpschef-hoofdcommissaris bij de politie Flevoland.

Fractievoorzitter Thierry Aartsen, de grote winnaar van de raadsverkiezingen met elf zetels, is blij met de medewerking van Wijbenga van Nieuwenhuizen. ''Bert is gepokt en gemazeld in de publieke sector en is een prettige en ijzersterke voorzitter.''

''Wij zochten een informateur die met beide benen op de grond staat en met de poten in de klei staat'', vervolgt Aartsen. ''Ik ben erg blij dat hij zich in deze fase wil inzetten als informateur voor een nieuw stadsbestuur."

Spoedig mogelijk

De benoeming van de informateur wordt vrijdag tijdens een overleg tussen alle fractievoorzitters en de Burgemeester bekrachtigd. Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen zal zo spoedig mogelijk het gesprek aan gaan met alle gekozen partijen in de Gemeenteraad van Breda.

De voordracht van de informateur kan op goedkeuring van alle partijen rekenen.