Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dertig maanden celstraf geëist tegen Stadspartij-raadslid Jimmy Prins. De 62-jarige man uit Breda wordt verdacht van witwassen, hennepteelt, diefstal van stroom en valsheid in geschrifte.

Ook eist het Openbaar Minsterie dat Prins een bedrag van zo’n 737.000 euro terugbetaalt. In totaal zou de man 648.000 hebben verdiend met strafbare activiteiten. Hij heeft dat geld vervolgens witgewassen, wat hem bijna 89.000 euro heeft opgeleverd, aldus de officier.

Prins kwam in 2014 al onder de aandacht doordat de politie een hennepkwekerij ontdekte in zijn huis in Dinxperlo. Er werden 470 planten aangetroffen. Volgens het OM heeft Prins valse middelen gebruikt om een hypotheek te krijgen en het huis te huren.

Prins is ook bekend om de bouw van een replica van villa Graceland, het huis van zanger Elvis Presley, in Breda. Op dat huis werd in 2014 beslag gelegd. De man zou de kosten voor deze villa opgebracht hebben door het witwassen van zijn opbrengsten van hennepteelt.

De rechtbank in Zutphen doet op 3 april uitspraak.