Bij de start van de bomenkap in de Bavelselaan heeft maandagochtend een bewoner van de straat urenlang in een van de bomen gezeten.

De politie kwam ter plaatse, maar besloot de man te laten zitten. Rond 15.00 uur kwam de man zelf naar beneden, meldt Omroep Brabant

Maandag en dinsdag worden er ongeveer 55 bomen gekapt. Dat is de helft van de bomen die uiteindelijk gekapt worden. De andere helft volgt na het broedseizoen in oktober.

Aanleiding voor de kap van de bomen is de toestand van de bestrating en het riool. Ook worden de huisaansluitingen op het riool en de water- en gasleiding aangepakt.

"Omdat dit werk in de grond gebeurt, is hiervoor ruimte nodig. Door de bomen en hun wortels is er geen ruimte. Dit betekent dat de bomen niet kunnen blijven staan. Na het werk komen er nieuwe bomen", aldus de gemeente vorig jaar.

De eerste plannen voor werk aan de Bavelselaan stammen al uit 2012. Het werk zou eigenlijk afgelopen jaar worden uitgevoerd. Bezwaar van bewoners maakte uitstel noodzakelijk. De Raad van State gaf vorige week toestemming voor de kap, nadat bewoners de kwestie hadden voorgelegd aan de rechter.