De laatste huurders verlaten komende dagen de beruchte probleemcamping Fort Oranje in Rijsbergen. 

De paar overgebleven huurders van stacaravans krijgen in maart de sleutel van hun nieuwe huis, vertelde een woordvoerder van de gemeente Zundert woensdag.

Mensen met een zorgindicatie mochten nog op het terrein blijven tot voor hen een andere oplossing werd gevonden. In december vorig jaar werd het laatste veld ontruimd, waarbij twee arrestaties werden verricht. 

Na het vertrek van de laatste huurders blijven nog zes stacaravans op plaatsen die eigendom zijn van de bewoners. Twee stacaravans worden permanent bewoond. De gemeente is niet van plan om de staanplaatsen te kopen.

Probleemcamping

Op 23 juni van dit jaar gaf Zundert te kennen de probleemcamping te willen sluiten, na een lange geschiedenis van incidenten op het gebied van criminaliteit. Eind juli is gestart met de ontruiming. Het is nog niet bekend wat er in de toekomst met het terrein gaat gebeuren. 

De gemeente nam het beheer van de camping over van de eigenaar om de camping te saneren. De ontruiming begon eind juli en er was een jaar voor uitgetrokken. In totaal zijn ruim negenhonderd bewoners vertrokken.

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de op dat moment 2.500 inwoners uitgelicht.

Wat er met Fort Oranje gaat gebeuren, is ook nog niet duidelijk.