Gemeente Breda, Avans Hogeschool en NHTV Breda hebben samen initiatief genomen voor Breda Elektrisch, een pool van volledig elektrische auto's waarvan meerdere bedrijven en instellingen in Breda gebruik kunnen maken.

Op woensdag 21 februari geeft wethouder Paul de Beer het startschot. Dit doet hij samen met Jacomine Ravensbergen en Nico van Os, leden van de besturen van de onderwijsinstellingen.
 
Elektrische auto's rijden op groene stroom en stoten dus minder CO2 uit, daarom zijn ze veel schoner dan benzine- en dieselauto's. Het delen bespaart daarnaast ruimte en elektrisch rijden is stil en schoon. Dit zijn voor de initiatiefnemers voldoende redenen om mee te doen. 

De gemeente zoekt naar mogelijkheden voor duurzame mobiliteit, Avans werkt aan een bedrijfsvoering die 100 procent duurzaam is en NHTV combineert dit project met de ontwikkeling van een duurzame, groene campus.

Zakelijke ritten

De zeven nieuwe BMW's i3 en drie bestaande elektrische auto's van de gemeente zullen worden ingezet voor zakelijke ritten van de medewerkers van de initiatiefnemers. Doordat de actieradius ruim 200 kilometer is, zijn ze geschikt voor de meeste ritten. Deze auto's zullen garant staan voor 165.000 duurzame kilometers per jaar.

Andere bedrijven en instellingen in Breda zijn uitgenodigd om mee te doen. Ook willen de initiatiefnemers de auto's aanbieden aan de bewoners uit de buurt tegen een redelijke vergoeding.