Carnavalsvierders in West-Brabant krijgen zondag te maken met een koude wind, waardoor de gevoelstemperatuur net boven het vriespunt uitkomt. Ook is er een grote kans op neerslag.

De middag in West-Brabant begint regenachtig, meldt Weerplaza. In de loop van de middag is er kans op natte sneeuw, waarna de temperatuur afkoelt.

Maandag, wanneer in Breda de optocht plaatsvindt, kan er ook natte sneeuw vallen. Het wordt zo'n 5 tot 6 graden, maar door de wind voelt dit aan als 1 tot 2 graden. Vorig jaar werd de carnavalsoptocht in Breda al ingekort vanwege het weer.

Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft carnavalvierders opgeroepen om zich warm te kleden. De feestvierders zouden snel onderkoeld kunnen raken, mede door de alcohol die genuttigd wordt. In Etten-Leur zijn twee tieners met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanwege onderkoeling.

Carnavalvierders kunnen het beste de komende dagen verschillende dunne laagjes dragen en niet te veel alcohol nuttigen. Ook doen ze er goed aan om genoeg te eten en veel water te drinken, laat het Rode Kruis weten.