De politie heeft woensdag een gedetineerde 24-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige aanrijding op de Nieuwe Prinsenkade in oktober. Na deze aanrijding is de bestuurder doorgereden.

Bij het ongeval raakte een 34-jarige man uit Breda zwaargewond. Hij verblijft momenteel nog steeds in een revalidatiecentrum, hij heeft problemen met zijn kortetermijngeheugen.

Het slachtoffer stak op zaterdag 28 oktober samen met een vriend het zebrapad over, toen hij werd geschept door een auto. De auto kwam met hoge snelheid aangereden vanaf de Markendaalseweg.

De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar een mogelijk tweede betrokken persoon. Verschillende ooggetuigen hebben verklaard dat er twee inzittenden in de auto zaten. Wat de rol van de woensdag aangehouden verdachte was bij de aanrijding, is nog onduidelijk, meldt een woordvoerder van de politie aan NU.nl.

De 24-jarige verdachte werd woensdagochtend aangehouden in zijn cel in de Penitentiaire Inrichting in Grave. De man zit sinds 19 december vorig jaar in de cel vanwege twee straffen van 5 en 49 dagen. De recherche houdt rekening met een tweede arrestatie op korte termijn.

Citroen C3

De politie heeft op dinsdag 7 november een donkerblauwe Citroen C3 aangetroffen bij een garagebedrijf in Breda die in verband wordt gebracht met de aanrijding. Het onderzoek naar deze auto is nog in volle gang.

Het voertuig is niet gestolen, meldt de politie, maar uit de verklaringen van de eigenaresse werd niet duidelijk wie de doorrijder was.