Het programma Opsporing Verzocht toont dinsdagavond nieuwe beelden van de beschieting van een huis aan de Ahornstraat in Breda.

De niet eerder getoonde beelden zijn afkomstig van bewakingscamera's aan de gevel van het beschoten hoekhuis.

Begin januari werden er schoten gelost op het hoekhuis vanuit een gestolen grijze BMW 320. Vanuit diezelfde BMW zou drie minuten later, om 2.30 uur, ook geschoten zijn op een woning aan de Hagehof in Princenhage.

Vervolgens kreeg de politie een melding dat de BMW brandend in de Ambachtenlaan achtergelaten was. De politie behandelt de precieze route tijdens het opsporingsprogramma en zoekt meer getuigen, evenals de precieze toedracht van de geweldsgolf.

Sluiting panden

Hoewel er geen gewonden vielen bij de schietincidenten, besloot de burgemeester uit voorzorg beide beschoten huizen voor minstens drie maanden te sluiten. De bewoners eisen in een kort geding de huizen terug en zijn van mening dat het gevaar inmiddels is geweken.

Drie dagen na de beschieting pakte de politie al twee verdachten op in de Roeselarestraat. De politie deed toen een inval na de vondst van wapens in een achtergelaten auto. Het verdachte tweetal probeerde toen tevergeefs te vluchten uit de flat, maar viel van drie hoog en raakte zwaargewond.

Ook vond de politie destijds in de flat het stoffelijke overschot van een lid van een bovengenoemde ruziënde familie.