De westerstorm die donderdag over Nederland raasde, zorgde voor veel overlast in West-Brabant. De IKEA in Breda heeft de deuren weer geopend. 

Volg hier ons liveblog

Het KNMI heeft de code rood ingetrokken en waarschuwt sinds 14.00 uur met code geel. Inmiddels is deze ook opgeheven. 

Uit veiligheidsoverwegingen werd het station van Breda tijdelijk ontruimd. Stukken beton en glasplaten zouden naar beneden kunnen vallen. Ook een deel van het busstation werd ontruimd. 

In de regio Brabant werden meerdere markten afgelast vanwege de storm. De markt bij wijkcentrum De Hoge Vucht gaat niet door. In Bavel moest de markt worden ontruimd, zo meldt de gemeente Breda.

Meldingen

De politie Zeeland-West-Brabant heeft donderdag een van haar drukste dagen gehad voor wat betreft het aantal meldingen. 

"Nu de storm is gaan liggen blijkt dat er tussen 9.00 en 12.00 uur in totaal 1.500 meldingen bij de politie binnenkwamen. Een veelvoud van het gewoonlijke aantal", aldus de agenten. 

Treinverkeer platgelegd

De NS heeft het treinverkeer landelijk platgelegd vanwege de westerstorm. Door de harde wind zijn veel bovenleidingen beschadigd geraakt en zijn bomen en takken op het spoor gevallen. Ook hebben verschillende stations te maken met stormschade. "Om deze reden zijn ProRail en NS genoodzaakt nu de dienstregeling te staken."

"Reizigers moeten er rekening mee houden dat door het grote aantal storingen herstel ook na de storm even kan duren en dat er beperkingen in het treinverkeer zijn", staat op de website van de NS te lezen.