Een westerstorm raast donderdag over Breda en de rest van Nederland. Het station in Breda is afgesloten voor alle gebruikers vanwege mogelijke vallende stukken beton. Ook zijn meerdere markten afgelast.

Volg hier ons liveblog

Het KNMI heeft code rood afgegeven in Brabant en waarschuwt reizigers om voorbereid te zijn.

Uit veiligheidsoverwegingen is het station van Breda ontruimd. Stukken beton en glasplaten zouden naar beneden kunnen vallen. Ook een deel van het busstation is ontruimd. 

In de regio Brabant zijn meerdere markten afgelast vanwege de storm. De markt bij wijkcentrum De Hoge Vucht gaat niet door. In Bavel moest de markt vanwege de code rood worden ontruimd, zo meldt de gemeente Breda op Twitter.

Volgens BN/De Stem is de IKEA in Breda gesloten. De omgeving is afgezet met linten. Het is onduidelijk of de winkel donderdag nog open gaat.

Treinverkeer platgelegd

De NS heeft het treinverkeer landelijk platgelegd vanwege de westerstorm. Door de harde wind zijn veel bovenleidingen beschadigd geraakt en zijn bomen en takken op het spoor gevallen. Ook hebben verschillende stations te maken met stormschade. "Om deze reden zijn ProRail en NS genoodzaakt nu de dienstregeling te staken."

"Reizigers moeten er rekening mee houden dat door het grote aantal storingen herstel ook na de storm even kan duren en dat er beperkingen in het treinverkeer zijn", staat op de website van de NS te lezen.

Na ongeveer 14.00 uur begint de kracht van de storm weer af te nemen.