De politie houdt er ernstig rekening mee dat er een verband bestaat tussen de vondst van een dode man in een flatwoning dinsdagochtend in Breda en de beschieting van twee woningen elders in de stad zaterdagochtend.

"We vermoeden zeker een verband", zei een politiewoordvoerder dinsdagavond zonder dat hij een nadere toelichting kon geven.

Dinsdagochtend stuitte de politie tijdens een routinecontrole op een auto met daarin een tas met handvuurwapens. De twee inzittenden sloegen op de vlucht en renden een flat aan de Roeselarestraat binnen.

Ze sprongen van de derde verdieping naar beneden toen een arrestatieteam de twee verdachten wilde aanhouden. In de flat werd een nog onbekende dode man aangetroffen.

Zwaar kaliber

Zaterdagochtend werden twee huizen in Breda beschoten met een zwaar kaliber vuurwapen. Vanwege het vermoedelijke verband doet de politie dinsdagavond onderzoek in een van de beschoten woningen en op een ander adres.

De twee zwaargewonde verdachten (26 en 27 jaar) liggen buiten levensgevaar in het ziekenhuis. Ze zijn aangehouden en worden bewaakt. De oorzaak van het overlijden van de man in de flat is nog niet bekend maar de politie houdt ernstig rekening met een misdrijf.

Een groot rechercheteam onderzoekt de gebeurtenissen.