Breda en de rest van het land hebben woensdag te maken gekregen met een westerstorm. Hierdoor was het treinverkeer van en naar de stad tijdelijk beperkt. 

Door de storm reden er tot 13.00 uur geen intercity's tussen Dordrecht en Breda, en geen treinen op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam Centraal en Breda.

Een woordvoerster van de NS adviseerde reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen, omdat door de weersomstandigheden takken op het spoor of op de bovenleidingen terecht kunnen komen.

De hsl kon niet rijden tussen Breda en Rotterdam, omdat die trein over de Moerdijkbrug moet en dat zou in razende storm te veel risico's opleveren.

In Breda zijn bij de vijftien schademeldingen binnengekomen bij de brandweer, meldt een woordvoerster van de veilieheidsregio Midden- en West-Brabant aan NU.nl. 

Code geel

Het KNMI gaf code geel af en waarschuwde voor zware tot zeer zware windstoten. De waarschuwingscode gold tot 20.00 uur. 

In de nacht van dinsdag op woensdag waren al enkele zware windstoten, omdat een voorloper van de storm over het land trok. Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers de weersverwachting en verkeersinformatie in de gaten te houden. Vooral automobilisten met een aanhanger en het vrachtverkeer moesten extra alert zijn.