NAC speelt vrijdagavond tegen Willem II. Fans van beide kampen hebben zich de laatste jaren schuldig gemaakt aan ludieke acties rondom de derby. Hierbij een overzicht van de vindingrijke acties.

2002

Fans van Willem II brachten brood en kleding naar het Rat Verlegstadion, toen hun aartsrivaal krap bij kas zat. "Help NAC de winter door", was het advies uit Tilburg.

2004

Fans van Willem II parkeerden een aanhangwagen vol met mest bij het stadion in Breda. Daarbij werd een spandoek opgehangen met de tekst: "Iedereen schijt op NAC".

De fans van NAC reageerden binnen twee weken op spitsvondige wijze. 4500 luiers werden bij het stadion van Willem II neergelegd. "Stilburg broekpoepers, zijn 4500 luiers genoeg om oew stront bij oew te houwe?", viel er op het bijgevoegde spandoek te lezen.

2010

NAC-fans zetten een rode lantaarn voor het stadion in Tilburg. Willem II stond op dat moment laatste in de eredivisie. Op het spandoek was te lezen: "De laatste trofee voor Stillem II".

2013

Zeven kettingsloten werden aangebracht bij de hoofdingang van NAC. Supporters van Willem II hingen hier een spandoek bij met de tekst: "Altijd lastig als de hekkensluiter op bezoek komt". 

2016

Willem II-supporters hingen op het bekende viaduct aan de A27 een spandoek op met de afstanden naar verschillende steden met teams in de Jupiler League. Ook werd de leus 'parel van het zuiden' omgevormd naar 'fabel van het zuiden'.

2017

Ook in de aanloop van het duel op vrijdagavond 8 december bleven de acties over en weer niet uit. Eerder deze week brachten fans van Willem II op een viaduct op de A58 graffiti aan. Een dag later was hier echter niets meer van te zien en kleurde het viaduct geel en zwart. De supporters van NAC pakten dit jaar uit en schilderden ook de pilaren.

Vrijdag 8 december is om 20.00 uur de aftrap van de wedstrijd tussen Willem II en NAC.