Een 48-jarige scheidsrechter is zaterdag geslagen tijdens de wedstrijd Wernhout Jo17-1 tegen Boeimeer Jo17-2. Hij hield een gezwollen kaak over aan het voorval. De 16-jarige verdachte uit Breda is aangehouden. 

Vier minuten voor het einde van de wedstrijd liep een lid van de voetbalvereniging uit Breda het veld op, omdat hij het oneens was met een beslissing van de scheidsrechter. De sfeer werd grimmig, waarop de scheidsrechter besloot om het spel af te fluiten.

Vermoedelijk schold de verdachte, een speler van de voetbalclub uit Breda, de scheidsrechter uit. Toen de scheidsrechter een rode kaart wilde trekken, kreeg hij een flinke klap in zijn gezicht.

De 48-jarige man werd onwel, waarna er flinke commotie ontstond op het veld. De teams werden van elkaar gescheiden en de politie werd gebeld.

Personeel van de ambulancedienst heeft de scheidsrechter onderzocht. Hij heeft een gezwollen kaak en is voor behandeling naar de huisarts gegaan. De 16-jarige verdachte is aangehouden en zit vast voor verhoor.