De politie heeft zondagmiddag een 34-jarige man uit Breda opgepakt op verdenking van het plegen van een gewelddadige overval in Valkenswaard. 

Daarbij raakte een 33-jarige man gewond. Ook een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd opgepakt. Hij werd in Zevenberschen Hoek aangehouden.

De mishandeling zou zaterdagochtend hebben plaatsgevonden. De verdachten zouden de woning van het slachtoffer rond 2.00 uur zijn binnengedrongen, met iets dat op een vuurwapen leek.

Het mannelijke slachtoffer werd in de woning langdurig geschopt en geslagen, met diverse kneuzingen als gevolg. De vriendin van het slachtoffer was ook aanwezig, maar ondanks ernstige bedreigingen, bleef de vrouw fysiek ongedeerd. De overvallers gingen er uiteindelijk met een geldbedrag vandoor.

Buurtonderzoek

De melding kwam zaterdagmiddag bij de politie binnen. Een uitgebreid buurtonderzoek leverde vooralsnog geen aanknooppunten op. Op zondagmiddag kwamen de aangehouden mannen als verdachte naar voren.

Het tweetal zit vast en wordt verhoord. Ook spreekt de politie nog met het slachtoffer om de precieze toedracht te achterhalen.