Het centrum van Princenhage gaat op de schop. Dat zijn de plannen van de werkgroep Princenhage die ontstaan zijn uit het pilot 'Princenhage begroot', in het kader van de burgerbegroting.  

Het gemaakte ontwerp is ondertussen door een bureau uitgewerkt en eind van de maand wordt het aan de raadsleden gepresenteerd.

"De Haagse Markt moet vooral gezelliger worden", vertelt Marian Verheij, voorzitter van de dorpsraad Princenhage. "Ook het parkeren wordt anders ingericht. Het blik, de auto’s, zijn nu nog te veel in het zicht aanwezig."

Parkeerplaatsen worden meer aan de rand van het plein gezocht. Ook is het plan dat er meer groen wordt verwerkt in de nieuwe Haagse Markt.

Bewoners

De nieuwe indeling voor het centrale plein is tot stand gekomen uit bijeenkomsten waar bewoners de mogelijkheid kregen om ideeën en reacties te geven op de visie. Eind van deze maand komt het voorstel vanuit Princenhage ook nog in de raad. 

Met de pilot 'Princenhage begroot' wil de gemeente Breda inwoners laten meebeslissen over bijvoorbeeld openbare ruimte, stadslandbouw en speelgelegenheden.