In een woning aan de Sabasstraat heeft de politie vrijdag twee mannen aangehouden nadat daar verschillende soorten waren drugs gevonden.

Het gaat om XTC, cocaïne en amfetamine, meldt de politie. De aanleiding van doorzoeking was een melding van een auto die al langere tijd stil stond met een draaiende motor. De bestuurder zou mogelijk onder invloed zijn.

Bij de controle van de politie werd een 29-jarige man uit Breda aangetroffen die lag te slapen in zijn auto. Agenten maakten de man wakker en zagen toen een vuurwapen liggen op de bijrijdersstoel. Dit bleek een nepwapen te zijn.

De man werd hierop aangehouden. Bij het leegmaken van zijn zakken bleek ook een zogenoemde 'creditcard mes' te zitten, een verhuld wapen dat er uitziet als een creditcard en daarom niet direct als wapen herkenbaar is.

Woning

Na de aanhouding werd de woning van de verdachte doorzocht. Daar bleek ook een 47-jarige man in het huis te wonen. Bij doorzoeking werden verschillende soorten drugs gevonden, waaronder honderden pillen, hasj, hennep, anfetamiine, cocaine en jerrycans met daarin vermoedelijk GHB.

De 47-jarige man is daarop ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.