Sinterklaas komt op 18 november aan in Breda. Hij zal daar samen met zijn Pieten om 14.00 uur aanmeren in het Spanjaardsgat. 

Tussen 14.45 en 16.00 uur vindt de tocht door de stad plaats. Sinterklaas zal met zijn schimmel en zo'n tweehonderd Pieten door de binnenstad lopen. 

De route is dit jaar iets korter dan normaal. De stoet loopt vanaf Spanjaardsgat langs Haven, Reigerstraat, Grote Markt, Kerkplein, Torenstraat, Karrestraat, Eindstraat, Houtmarkt, Halstraat en eindigd bij de Grote Markt. Om 16.00 uur geeft Feestpiet Stefano daar een optreden. 

Rond 16.30 uur verwelkomt de burgemeester van Breda de Sint voor het stadhuis. 

Stichting Sinterklaas Comité

Het Sinterklaasfeest wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Stichting Sinterklaas Comité in Breda, in tegenstelling tot de afgelopen 35 jaar. Het feest werd toen georganiseerd door Stichting Sint Nicolaas Comité Breda.

Echter stapte de laatstgenoemde stichting in februari 2017 op. "Wij hebben jaren de intocht georganiseerd, nu is het tijd dat een andere club de handschoen oppakt", zegt het comité. 

De nieuwe stichting laat weten dit jaar voor de traditionele Sint en Piet te gaan. "Wij willen een feest organiseren dat voor iedereen toegankelijk is, maar we kunnen het nooit iedereen naar het zin maken."

De Pieten zullen daarom zaterdag in Breda zwartgeschminkt zijn.