Breda gaat het komend jaar in gesprek met de stad over 'Wonen aan de Mark' Dat heeft het college toegezegd in navolging van een aangenomen motie van VVD-fractievoorzitter Thierry Aartsen tijdens de behandeling van de begroting afgelopen donderdag.

Volgens Aartsen moet Breda verder kijken dan de komende jaren, en een visie ontwikkelen voor de komende twintig tot dertig jaar. "Wij zijn als VVD heel blij dat het college hiermee aan de gang gaat", laat de fractievoorzitter weten.

Volgens Aartsen moet het niet meteen leiden tot een beleidsplan of een structuurvisie. "Dat leidt namelijk niet meteen tot de meest creatieve ideeën. Bovendien heeft dat dan ook meteen juridische consequenties."

Verhuizen

Langs de Mark naar Terheijden zou in zijn visie een compleet nieuw stadsdeel kunnen ontstaan, waardoor Breda kan doorgroeien naar 200.000 inwoners. De bedrijven die daar gevestigd zijn zouden dan moeten verhuizen. "Die zijn destijds daar gaan zitten omdat ze dichtbij de rondweg zaten en goed bereikbaar waren, maar die staan nu in de file. Een andere locatie is goed voor die bedrijven", verwacht hij, verwijzend naar de bereikbaarheid.

Aartsen verwacht dat er komend jaar een aantal stadsgesprekken wordt georganiseerd. "Het college mag daar best een jaar voor uittrekken."