In een woning in Ulvenhout zijn dinsdagochtend twee mannen aangehouden voor een gewelddadige overval in juni op een gezin aan de Dorpstraat.

Het gaat om twee verdachten van 21 en 24 jaar uit Breda, meldt de politie. De mannen zijn in volledige beperking ingesloten voor verhoor.

In juni kwam bij de politie een melding binnen van een gewelddadige overval op een woning aan de Dorpstraat in Ulvenhout. Daar zou grof geweld gebruikt zijn tegen de bewoners van het huis, die in de keuken waren toen twee gemaskerde mannen binnenkwamen.

Een vrouw werd tegen de grond gewerkt, de man liep een hoofdwond op als gevolg van een klap met een honkbalknuppel. Hij heeft een ernstige hersenbeschadiging opgelopen.

Auto

De gemaskerde mannen vertrokken kort na de mishandeling met een buitgemaakt geldbedrag en vertrokken in de auto van een van de bewoners. 

Iets voor tweeën kwam bij de brandweer een melding binnen van een brand aan de Herdersweg in Gilze. Daar bleek de gestolen auto in brand te staan. 

Onderzoek

De politie is na de overval een uitgebreid onderzoek gestart. Mede door tips na aandacht in Opsporing Verzocht zijn de verdachten in beeld gekomen.