In de wijk Tuinzigt komt voorlopig geen muurschildering van de in 2013 overleden kickbokser Ramon Dekkers. De gemeente Breda wil eerst onderzoeken of Dekkers geen banden had met motorclub Satudarah.

Dat bevestigt de gemeente Breda aan NU.nl na berichtgeving van Omroep Brabant.

Bewoners van Tuinzigt proberen al tijden een muurschildering op een huis aan de Ahornstraat te krijgen. Inmiddels werd gedacht dat de zaak rond was, maar woningcorporatie WonenBreburg en de gemeente Breda zetten de schildering nu op on hold.

"Wij onderzoek de band tussen Ramon Dekkers en Outlaw Motorcycle Gangs", laat de gemeente weten. "We zijn trots op de buitengewone sportprestaties die Dekkers heeft geleverd, maar er is ook aanleiding om te veronderstellen dat hij banden onderhield met Satudarah."

Begrafenisgasten

Het besluit van de gemeente is opmerkelijk, want het overleg over de muurschildering van Ramon Dekkers loopt al een jaar. Wethouder Patrick van Lunteren (SP) zegt tegen de regionale omroep dat bij de begravenis van Dekkers een hele vertegenwoordiging was van leden van Satudarah. Volgens Van Lunteren was dit genoeg reden om serieus te kijken naar de link tussen Dekkers en de motorclub, ook al zijn de bewoners het er niet mee eens.

Van Lunteren wil - samen met de woningcorporatie - wel met de bewoners in gesprek blijven.