'Vier leerlingen van school gestuurd na vechtpartij Breda'

Drie leerlingen in de leeftijd van veertien en vijftien jaar zijn van hun school het Scala in Teteringen gestuurd naar aanleiding van een massale vechtpartij anderhalve week geleden. Vorige week besloot het Newmancollege in Breda ook een 13-jarige leerling te verwijderen wegens betrokkenheid.

Dat meldt BN DeStem maandag.

De drie leerlingen werden vorige week al naar huis gestuurd, omdat ze op school opschepten over de vechtpartij. Na een gesprek met de ouders is besloten dat de kinderen definitief niet terug mogen keren. 

Directeur Kees van Steen zegt tegen de regionale krant dat het over een vierde leerling nog onduidelijk is of deze ook van school wordt gestuurd. Daar zal eerst een gesprek met de ouders aan voorafgaan.

De schoolleiding van Scala moet nu zelf een andere onderwijsinstelling vinden voor de scholier. In de tussentijd worden de leerlingen geacht thuis zelf huiswerk te maken.

Vechtpartij

De aanleiding voor de vechtpartij was een ruzie tussen twee leerlingen van het Newmancollege, die uitliep in een vechtpartij. Een van deze leerlingen belde zijn broer op het Scala om hem te helpen. Deze trok met een groep leerlingen naar het park de beide partijen de ruzie zouden uitvechten.

De 13-jarige leerling van het Newman werd vervolgens door de groep geschopt en geslagen. Deze mishandeling werd door omstanders gefilmd. Beelden hiervan verschenen op Facebook, maar zijn inmiddels weer verwijderd.

Lees meer over:
Tip de redactie