De man die ervan verdacht wordt de 60-jarige Peter (Peet) van der Linde in januari van dit jaar te hebben doodgeschoten, blijft in de cel.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 43-jarige Corné R. het slachtoffer na een feestje in de Lunetstraat in Breda doodgeschoten. Zijn advocaat pleitte voor vrijlating, maar de rechtbank in Breda heeft dit verzoek dinsdag niet ingewilligd. 

Het slachtoffer is een bekende van de politie. Eerder werd Piet S., ook een bekende in het criminele milieu van West-Brabant, opgepakt en voorgeleid. Het OM gelooft dat hij de liquidatie heeft laten uitvoeren door R., maar kon dit niet bewijzen. 

Het OM heeft de afgelopen maanden veel tips en signalementen ontvangen van mogelijke getuigen, maar de Officier van Justitie zei tijdens de zitting dinsdag dat er maar twee personen 'echt van belang zijn'. Het gaat hierbij om getuigen die zich op tien meter afstand van het slachtoffer bevonden toen hij werd neergeschoten. 

Van der Linde maakte samen met S. deel uit van de vriendenkring van No Surrender-oprichter Klaas Otto. S. had schulden bij Otto en het slachtoffer.