Een automobilist en motorrijder zijn zaterdagavond bekeurd voor straatracen in Breda. Op de snelweg A27 behaalden de twee volgens de politie zelfs snelheden van 180 kilometer per uur. Daarbij had de motorrijder geen motorrijbewijs. 

Een agent in een onopvallende auto reed zaterdag rond 19.30 uur het centrum van Breda uit toen hij een motor en zwarte auto met hoge snelheid over de Tilburgseweg naar de A27 zag rijden. Hij volgde de bestuurders en zag hen bij de eerste rode verkeerslichten met elkaar praten.

Zodra het licht op groen sprong, reden de mannen vol gas weg en de A27 op. Volgens de politie behaalden de twee pieksnelheden van 180 kilometer per uur. Na correctie van de snelheid bleef er een overschrijding van 35 kilometer per uur over.

Tijdens de race slingerde de motor tussen het andere verkeer door over de twee verschillende rijstroken. Bij afslag Oosterhout-Zuid verlieten beide straatracers de snelweg, waar de motor over het uitdrijfvak nog een andere personenauto inhaalde.

De auto en motor reden daarna ieder een andere richting op. De agent koos ervoor de motor te volgen in de Beneluxlaan. Daar ging weer het gas vol open bij de wegpiraat.

Bekeuringen

Op de Tilburgseweg bij een tankstation hield de agent de bestuurder staande. De man (34) heeft geen motorrijbewijs. Hij kreeg drie bekeuringen; één voor rijden zonder rijbewijs, een tweede voor het uitdrijfvak gebruiken en een derde voor het niet volgen van de rijrichting van de voorsorteerstrook.

Ook de bestuurder van de auto (22) kreeg een boete voor het overtreden van de maximale snelheid op de snelweg. Beide heren zijn aangemeld bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) voor het straatracen.