Het kort geding dat aangespannen werd door een bewoner van de camping Fort Oranje tegen de gemeente Zundert, is uitgesteld. 

De partijen willen de komende vier weken proberen zelf tot een oplossing te komen, bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. 

De bewoner had samen met zijn partner een kort geding aangespannen omdat hij, volgens eigen zeggen, te weinig tijd had om vervangende woonruimte te zoeken. De man kreeg vier dagen voor de ontruiming van zijn 'veld' op de camping te horen dat hij moest vertrekken. 

Volgens de Veiligheidsregio is geen sprake van 'het regelen van een nieuwe woning', maar zal de bewoner vooral geholpen worden met het zelf zoeken. "Het imago van de camping is niet goed, maar als wij als gemeente garant staan kan dit al schelen."

In de tussentijd mag de bewoner met zijn partner op de camping blijven wonen. 

Ontruiming

De gemeente startte maandag 31 juli met de ontruiming van het zogeheten F-veld. De 48 bewoners kregen donderdag een aankondiging van de gemeente.

Alleen bewoners van wie zorginstellingen hebben bepaald dat ze behoefte hebben aan zorg, krijgen hulp bij het vinden van een vervangende woning. Dit gaat bijvoorbeeld om bewoners met psychische problemen.

Criminaliteit

De gemeente Zundert besloot in juni om de camping binnen een jaar te sluiten, vanwege terugkerende problemen op het gebied van criminaliteit. Toen eigenaar Cees Engel te kennen gaf de camping in juli al dicht te willen gooien, nam de gemeente het beheer over. 

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de ongeveer 2.500 inwoners uitgelicht.