De politie heeft zondagmorgen op Fort Oranje een 33-jarige man uit Roemenië aangehouden die illegaal op de camping was. Hij weigerde te vertrekken en beledigde de wijkagent.

Dat meldt de politie.

De man werd op de camping door twee surveillerende agenten gezien, maar niet herkend door de wijkagent. De man wilde niet zijn identiteitsbewijs laten zien en werd naar de uitgang begeleid. De agenten wilden hem een gebiedsverbod uit reiken, maar de man wilde niet meewerken.

Toen de agenten de man vorderden Fort Oranje te verlaten, liep hij de camping weer op. Hierop werd hij met enige dwang de camping afgeduwd. De man beledigde de wijkagent en werd aangehouden.

Sluiting

Vorige maand besloot de gemeente Zundert de camping binnen een jaar te sluiten, vanwege terugkerende problemen op het gebied van criminaliteit. Eigenaar Cees Engel wilde de camping in juli al sluiten, waardoor de gemeente het beheer over nam.

Op 21 juli heeft de gemeente een brief verspreid waarin mensen die niet thuishoren op de camping, wordt gevraagd om te vertrekken.