De eigenaar van camping Fort Oranje, Cees Engel, heeft het kort geding verloren tegen het gebiedsverbod dat hem is opgelegd om hem van de camping te houden.

Dit maakt de gemeente Zundert bekend in een persbericht. De rechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant deed donderdagmiddag uitspraak. Ook de gebiedsverboden van Engels juridisch vertegenwoordiger en een campingbewoner blijven voorlopig van kracht. 

Het gebiedsverbod van een vierde campingbewoner wordt wel geschorst, omdat haar aanwezigheid niet zou leiden tot verstoring van de openbare orde, meldt de rechtbank. 

Bevestiging aanpak

Dat de rechter Engel niet in het gelijk heeft gesteld ziet de Veiligheidsregio en de gemeente Zundert als een bevestiging van hun aanpak. Burgemeester Poppe- de Looff: "Dit betekent dat we verder kunnen op de ingeslagen weg. We hebben deze maatregel genomen in het belang van de bewoners om in alle rust te kunnen werken aan het herhuisvestingsplan. Deze uitspraak voorkomt dat er opnieuw onrust kan ontstaan."

Zorgwekkend

De gemeente Zundert besloot in juni wegens terugkerende problemen op het gebied van criminaliteit het terrein te sluiten. De gemeente zou een jaar willen uittrekken om het terrein te saneren en nieuwe onderkomens voor de bewoners te vinden. 

De burgemeester noemde de leefomstandigheden eerder 'zorgwekkend' en sprak over de camping als een 'soort permanente woonwijk waar veel problemen spelen'. De gemeente wil het komende jaar gebruiken om een nieuwe woonplek te vinden voor de bewoners.