De politie heeft woensdagavond een man aangehouden omdat hij, toen de Veiligheidsregio een caravan wilde verwijderen, met geweld dreigde.

De 41-jarige man verstoorde volgens de politie de openbare orde toen de werkmannen, in opdracht van de Veiligheidsregio, een caravan wilde verwijderen van de camping. 

Hij zei onder andere degene die aan zijn caravan kwam 'kapot te schieten'. De caravan was woensdag de eerste in een reeks die verwijderd wordt, omdat ze volgens de instanties onbewoonbaar zijn. 

De gemeente Zundert besloot in juni wegens terugkerende problemen op het gebied van criminaliteit het terrein van camping Fort Oranje te sluiten en binnen een jaar te saneren.

Geweldsdelicten

De camping is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de ongeveer 2.500 inwoners uitgelicht.

"Er zijn bij ons ruim tweehonderd situaties bekend waarin geweld is gebruikt", zei politiechef Jaco van Hoorn eerder. "We komen er heel vaak voor vechtpartijen."