Het project Groei-Ondernemers Challenge van Breda leverde in een half jaar tijd maar liefst 83 nieuwe banen en opdrachten op.

Sportmarketingbureau Sport76 was de winnaar van de eerste Groei-Ondernemers Challenge van Breda, een initiatief van Business Coach Breda. 

Sinds 2012 begeleidde Business Coach Breda meer dan duizend starters bij de opzet van hun bedrijf. Uit die groep werden zestig bedrijven geselecteerd op hun groeipotentie.

Tien daarvan mochten deelnemen aan de Groei-Ondernemers Challenge. De deelnemers kwamen uit verschillende branches, van een bedrijf dat dienstverleners helpt bij het maken van offertes tot een snelgroeiende wijnimporteur.

De ondernemers kregen begeleiding van de Bredase business coaches, die hen onder andere hielpen bij het schrijven van een groeiplan en de hieraan te koppelen acties. Met succes, want de Groei-Ondernemers Challenge leverde maar liefst 83 nieuwe banen en opdrachten op.

Meerjarenaanpak

Van november tot juni zijn de Bredase start-ups gecoacht op een snelle en toekomstbestendige groei van hun bedrijf. De challenge bestaat uit assessments, trainingen, coaching en intervisie.

In totaal zijn er 28 mensen in dienst genomen, gingen 37 zelfstandigen als onderaannemer voor de deelnemers aan de slag en konden vijf studenten aan een stageplek worden geholpen. Er staan nog dertien vacatures open.

De tweede editie van het Groei Ondernemers Programma is in mei 2017 van start gegaan. In de tussentijd werkt de Gemeente Breda samen met ondernemers aan een meerjarenaanpak voor doorgroei.